Skip to content

Vraag en antwoord

1. Wat is een Nationale Kunstcadeaubon?
Een Nationale Kunstcadeaubon is een op een bijzondere manier uitgevoerde cadeaubon. Er zijn Kunstcadeaubonnen in vier verschillende waarden. De Kunstcadeaubonnen kunnen als origineel en toepasselijk cadeau gegeven worden en gebruikt worden om rechtstreeks bij kunstenaars kunst mee te kopen.

2. Bij welke kunstenaars kan ik mijn Kunstcadeaubonnen gebruiken om kunst mee te kopen?
Bij een toenemend aantal kunstenaars in het hele land kunt u kunst kopen tegen betaling met Kunstcadeaubonnen.
Hier vindt u de acceptanten.

3. Wie garandeert de waarde van de Kunstcadeaubonnen?
Kunstenaars die de Kunstcadeaubonnen accepteren, doen dat gegarandeerd tegen de waarden die op het biljetten zijn vermeld.
Jakunst, een actief verbond van beeldend kunstenaars, geeft de Kunstcadeaubonnen uit. Jakunst is onderdeel van de First Art Group, een organisatie die over voldoende liquiditeiten beschikt om de Kunstcadeaubonnen volgens het geldende protocol om te wisselen in euro’s.

4. Zijn de Kunstcadeaubonnen persoonsgebonden?
De Kunstcadeaubonnen zijn niet persoonsgebonden. Iedereen die Kunstcadeaubonnen heeft, kan ermee doen wat hij of zij wil: cadeau geven of zelf gebruiken om een mooi kunstwerk te kopen.

5. Zijn er namaak Kunstcadeaubonnen in omloop?
Voor zover ons bekend niet. Nadruk en vermenigvuldiging zijn verboden en strafbaar. Als wordt vastgesteld dat Kunstcadeaubonnen worden nagemaakt, zullen de makers en degenen die de nagemaakte Kunstcadeaubonnen in omloop brengen, worden vervolgd.

6. Zijn de Kunstcadeaubonnen legaal?
Ja, volledig en onvoorwaardelijk. Een kunstcadeaubon is geen algemeen betaalmiddel maar een speciaal uitgevoerde cadeaubon met specifieke bestedingsmogelijkheden.

7. Waar kan ik de Kunstcadeaubonnen kopen?
U kunt de Kunstcadeaubonnen kopen bij kunstenaars die de cadeaubiljetten accepteren als betaling en op deze website. Hier bestelt u uw Kunstcadeaubonnen.

8. Kan ik Kunstcadeaubonnen omwisselen in euro’s?
Acceptanten van de Kunstcadeaubonnen kunnen originele Kunstcadeaubonnen inwisselen tegen euro’s. Zij kunnen de Kunstcadeaubonnen sturen naar Jakunst, Oeverkruid 13, 4941 VV Raamsdonksveer (met ingang van 27 december 2022: Energieweg 49, 4906 CG Oosterhout). Binnen 7 dagen is de waarde van de gestuurde Kunstcadeaubonnen onder aftrek van de behandelingskosten met een minimum van € 4,75 naar het opgegeven bankrekeningnummer overgemaakt.

9. Van welke kunstenaars staan kunstwerken op de Kunstcadeaubonnen?
De namen van de kunstenaars waarvan werken op de Kunstcadeaubonnen prijken, staan op de cadeaubonnen zelf.

10. Hoe lang zijn Kunstcadeaubonnen geldig?
Kunstcadeaubonnen zijn 3 jaar geldig vanaf de eerste dag van het jaar van uitgifte. Op elk kunstcadeaubon staat het jaar van uitgifte aangegeven.

11. Hoeveel Kunstcadeaubonnen kan ik tegelijk inleveren?
Er is geen minimum en geen maximum aan het aantal Kunstcadeaubonnen dat u bij de aankoop van kunst kunt inleveren: u mag een onbeperkt aantal Kunstcadeaubonnen bij de acceptant van de Kunstcadeaubonnen inleveren als betaling voor kunst die u bij de betreffende kunstenaar wilt kopen.

12. Hoe kan ik als kunstenaar met een werk van mij op een Kunstcadeaubon komen?
Hier vindt u daar alle informatie over: https://jakunst.nl/kunstcadeaubonnen/.

13. Zijn Akun kunstbiljetten nog geldig?
Akun kunstbiljetten zijn geldig tot 3 jaar na 1 januari van het jaar van uitgifte. U kunt Akun biljetten net als de Kunstcadeaubonnen besteden bij de acceptanten van de Kunstcadeaubonnen, waarbij 10 Akun, 1 euro waard is.

14. Hoe kan ik een cadeau geven met een hogere waarde dan de Kunstcadeaubon met de hoogste waarde?
U kunt elk bedrag cadeau geven, van een paar euro tot duizenden euro’s. U geeft het bedrag bij voorkeur in Kunstcadeaubonnen met verschillende waarden. U geeft dan meerdere fleurige, unieke kunstwerkjes met op elke Kunstcadeaubon vier afbeeldingen van werken van Nederlandse kunstenaars. Op het bestelformulier kunt precies aangeven hoeveel Kunstcadeaubonnen u van elke waarde wilt hebben. Hier bestelt u uw kunst-cadeaukunstbiljetten.

15. Terugkerende betalingen en annuleringsbeleid
a. Wilt u als kunstenaar de Nationale Kunstcadeaubonnen accepteren en bent u geen lid van Jakunst? Dan betaalt u € 76,- (exclusief BTW) per jaar. De kosten voldoet u de eerste keer met iDEAL. Daarna worden de kosten jaarlijks geïncasseerd door middel van automatische incasso.
b. Wilt u geen acceptant meer zijn? Stuur dan een e-mail info@kunstcadeaubonnen.nl met het onderwerp Annulering Acceptant Kunstcadeaubonnen

Staat uw vraag hier niet bij? Mail uw vraag dan naar info@kunstcadeaubonnen.nl en u krijgt snel antwoord.